Travelcollab & PrivateYachting.gr

Kad god možemo trudimo se da pomešamo posao i zadovoljstvo. A ovaj put nam se baš posrećilo u tom smislu. Neću pisato i Kovidu i tome kako je uticao na Travelcollab. Uzdrmao nas je. Kao i celu industriju turizma. Ali nas nije pobedio i uništio. Njemu u inat otišli smo na more. Njemu u inat sklopili smo saradnju sa privateyachting.gr.

Privateyachting.gr je relativno mlada (šestogodišnja) porodična kompanija locirana na Kefaloniji, u mestašcu Fiskardu. Bave se organizovanjem privatnih yachting tura oko Jonskinh ostrva – Kefalonije, Itake, Lefkade, Paxosa… U svom vlasništvu imaju par jahti i ciljaju klijente srednje-više klase.

Ispostavilo se da su private yachting ture prilično otporne na Kovid ograničenja – jer ako baš ne možete bez mora, najbezbedniji način da budete na moru u doba Kovida je da iznajmite jahtu i otisnete se na pučinu.

Kako Travelcollab sarađuje sa PrivateYaching.gr?

Teško je baviti se tehnologijom, internet marketingom, digitalnim strategijama ako se nalazite na Kefaloniji. Hoću reći teško je piljiti u monitor u takvom okruženju. Sa druge strane nama u Kruševcu to ne pada toliko teško, posebno ako je deo posla baratanje slikama Kefalonije, mora, okolnih plaža, jahti. Travelcollab tim vodi digitalnu strategiju “Privatey Yachting” kompanije. Zajedno se trudimo da pozicioniramo digitalne prodajne kanale PY kompanije na internetu, da iste izmerimo i da olakšamo ceo proces prodaje cruising aranžmana/ na sličan način na koji to radimo sa agencijama u Srbiji. PY trenutno svoje prodaje ne vodi kroz Travelcollab sistem, ali se nadamo da ćemo do početka 2023 godine sistem osposobiti i za internacionalne klijente kao što je PY.

Šta saradanja Travelcollaba sa “Private Yachting” kompanijom znači za postojeće korisnike Travelcollaba?

Znači dve stvari:

  1. Korisnici Travelcollaba će moći da prodaju cruising pakete “Private Yachting” kompanije i ostvare proviziju koja je u proseku na nivou desetodnevnog aranžmana u Egiptu za 4 osobe. Naravno da Srbija nije puna klijenata koji su sposobni da plate yachting usluge, ali imati ovakvu ponudu u agenciji – ne škodi, a pomalo i diže rejting same agencije. Usluga rentiranja jahte sa skiperom kreće se od 1500 eur dnevno do 3000 eur u zavisnosti od preferencija klijenata. Jahta može da primi 10 putnika. Provizija za prodati charter iznosi 200 eur fiksno.
  2. Ukoliko Travelcollab nastavi da akvizira inostrane klijente to znači da će razvoj i održavanje same Travelcollab aplikacije biti sigurnije i brže – jer prihodi aplikacije ne zavise isključivo od prihoda na srpskom tržištu – odnosno jak Travelcollab znači jaki korisnici Travelcollaba.

Uskoro očekujte više vesti o ovoj saradnji, do tad uživajte u fotografijama usluga i predela koje nudi “Private Yachting” kompanija: