Šta to korisnici Travelcollaba imaju u 2018 što druge agencije nemaju?

Korisnici koji su počeli da koriste Travelcollab tokom 2017 godine a do tad nisu koristili nijednu aplikaciju za pomoć u poslovanju, od 2018 godine će po prvi put imati nekoliko stvari koje nisu imali prethodnih godina i koje će im pomoći da poboljšaju poslovanje i povećaju prodaju.

 

  1. Zapamćeni podaci o putnicima od prošle godine. Podaci putnika koji su putovali prošle godine su sada zapamćeni i sledeći put kada oni dođu u agenciju, nije potrebno da prilažu te iste podatke. Ovo kod putnika stvara osećaj profesionalnosti i lakoće, odnosno da oni imaju “svoju” agenciju koja zna sve o njima i da ne moraju više da se brine o birokratskim poslovima između njih i agencije. Ovo značajno povećava verovatnoću da će ti putnici u budućnosti koristiti usluge samo vaše agencije.
   Snaga ove funkcionalnosti posebno dolazi do izražaja kada je reč o većim porodicama. Informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, broju pasoša, mailu, adresi se sada unose na jedan klik.
   Napomena: Čak i ako agencija nije koristila Travelcollab aplikaciju prethodne godine, moguće je uneti podatke o putnicima klikom na dugme “klijenti” u navigavciji pa potom klikom na “novi klijent. 

   Podaci o klijentima
   Podaci o klijentima


   Excel fajl sa svim putnicima
   Excel fajl sa svim putnicima

    

  2. Zapamćeni podaci o poslovanju iz 2017 godine. Agencije korisnici Travelcollaba će ove godine prvi put biti u mogućnosti da na jedan klik uporede podatke o poslovanju iz 2017 sa podacima iz 2018 godine. Na primer – ako je agencije koristila Travelcollab u februaru 2017 godine, sada će na stranici “Izveštaji” moći da uporedi taj period sa periodom – februar 2018 godine. Dobiće informacije o broju prodatih aranžmana u tom periodu, broju putnika, vrednosti aranžmana, proviziji i saznati da li ove u tom periodu bolje ili gore posluje. Na osnovu tih podataka moći će da dođe do zaključaka da li nešto treba poboljšati u poslovanju – marketing, prodaju…

   Analiza poslovanja
   Analiza poslovanja u odredjenom periodu

 

 • Mailing lista: Među podacima o putnicima koji se čuvaju u sistemu nalaze se brojevi telefona, mailovi i adrese. Na stranici “klijenti” možete pronaći dugme “Excel fajl sa svim klijentima” i skinuti taj fajl na vaš računar. U tom excel fajlu nalaze se svi podaci o vašim putnicima – imena, prezimena, datumi rođenja kontakt detalji. Sada možete segmentirati vaše putnike i poslate im grupne poruke, recimo putnicima mlađim od 20 godina možete poslati obaveštenja o putovanjima za mlade, dok starijim putnicima možete poslati ponude porodičnih putovanja, putovanja za starije itd.
  Uskoro dostupan tutorijali na temu –
  “Kako spojiti Mailchimp i Travelcollab zarad slanja grupnih mailova klijentima”.
  “Slanje grupnih SMS poruka uz Travelcollab”

 

Iako prednosti Travelcollaba mogu da se vide odmah po korišćenju, neke od funkcionalnosti Travelcollaba su kao trbušnjaci – dolaze do izražaja ako ih radite dugo i u kontinuitetu, samo što nisu tolko naporne 🙂 Dakle ko je cele 2017 koristio Travelcollab, ove godine će mu agencija biti u “boljoj formi” i “brža” od konkurencije koja nije toliko “trenirala” 🙂

Ipak, Travelcollab je mlada aplikacija koja još uvek raste i sazreva zajedno sa svojim korisnicima. U budućem periodu biće dodat pregršt funkcionalnosti koje “fale” a koje su korisnici tražili. Naši najuporniji korisnici nisu dozvolili da ih manjak određenih funkcionalnosti spreči u korišćenju aplikacije – odnosno ako se vratimo na metaforu o trbušnjacima i treniranju, za njih bi se moglo reći da su “trenirali i po kiši” i to im se sada polako isplaćuje.

Jer ko hoće, taj nađe način, ko neće taj nađe izgovor, u tom duhu naklon za dole spomenuti par koji nema veze sa Travelcollabom i turizmom ali ima veze sa dovitljivim duhom i umom: