Saradnja SerbianAdventures i Travelcollaba

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo buduću saradnju između portala SerbianAdventures i Travelcollab platforme za vođenje poslovanja turističkih agencija na cloud-u. U čemu se ta saradnja ogleda? Ogleda se u tome da će agencije koje koriste Travelcollab kao platformu i koje u ponudi imaju svoje izlete i programe moći da objave svoju ponudu na portalu SerbianAdventures. U slučaju da dođe do kupovine njihovog programa na sajtu SerbianAdventures, kupovina će automatski biti vidljiva u Travelcollab aplikaciji i imaće status “predrezervacije” koju će agencija moći da potvrdi. Od samog početka rada Travelcollab aplikacije, ovo je bila jedna od vodilja poslovanja – da Travelcollab svojim klijentima omogući da vreme koje su do tad trošili na birokratiju sada posvete razvijanju marketinga, prodaje i prodajnih kanala kao što je portal SerbianAdventures. 

Šta je SerbianAdventures? 

SerbianAdventures je portal koji u prvi plan stavlja dobar UX(korisnički osećaj) da bi na lak način omogućio strancima i domaćim kupcima da kupe turu odnosno “iskustvo”. Ovde je reč o kraćim programima, stranci bi ih nazvali “experiences” koja se razlikuje od putnog aranžmana iako u neku ruku jesu aranžmani ali jednostavniji i sa akcentom na sam doživljaj.
Ovaj vid aranžmana postaje jako popularan u poslednje vreme jer posetiocima dozvoljava “avanturističkiji” pristup putovanju. Ovaj tekst pišem na proputovanju od Stokholma do Helsinkija, gde u Stokholmu u trenutku dok komuniciram sa gospođom Biljanom iz SerbianAdventures-a, prolazim pored velikog lepog izloga za koji bih rekao da je turistička agencija. Ulazim unutra da bih potražio katalog, zaposleni mi kaže da nemaju kataloge, da su im sve ponude na sajtu i da imaju preko 300 tura/experience-a, jedna od njih je i vožnja Ferarija, košta 90eur :). 

www.liveit.se

Još jedan dokaz u korist popularnosti ovih usluga je i činjenica da je sajt Airbnb na kojem se do skora mogao rezervisati samo smeštaj, sada osnovao i Experiences sekciju koja nudi isti uslugu kao domaći SerbianAdventures i švedski liveit.se

www.airbnb.com/experiences

 

Mišljenje nas u Travelcollab-u je da agencije pored delatnosti koje već rade – prodaje aranžmana, avio karata itd. trebaju da se bave osmišljanjem i marketiranjem ovakvih i sličnih tura, što zbog zarade što zbog promovisanja sopstvenog kraja. Drago nam je da agencije koje posluju preko našeg sistema već imaju ovakve i slične “mini” programe koje će sada moći da ponude putem još jednog prodajnog kanala. Ono što želimo da poručimo agencijama koje se opredele za kreiranje i prodaju ovih “mini-programa” je da imaju vere i strpljenja i da ne očekuju “brzu i laku paru”. Kreirajte program za svoj region, potrudite se da bude kvalitetan i interesantan, postavite ga i čekajte. Jednom će ga neko kupiti iz znatiželje, a sutra već će ga neko kupiti jer je dobio preporuku od nekog prethodnog i na taj način kreirate uslugu koja će da traje i da se prodaje kroz vreme.

Za više detalja u vezi postavljanja programa na portal TravelAdventures.com možete kontaktirati koleginicu Biljanu Marčetu na mail: [email protected] ili telefon: +38162514566 (živi van Srbije pa predlažem da je kontaktirate putem viber-a). 

Pošto sam napisao ovaj tekst i završio posao, počastiću sebe jednom biciklističkom turom od 4h po Helsinkiju u koju imam uključenu i klopu 🙂