Najbolji Internet u Grčkoj

Dobar internet u Grčkoj? Mi u Travelcollab-u poznajemo neke ljude koji lakše podnose nestašicu vode nego prekid internet veze, verovatno i vi poznajete takve takođe. Internet je danas jako bitan i neophodan čak i na odmoru. Višestruko je isplativije zvati kući putem Viber-a, Skajpa nego koristiti roming. Neko voli da provodi vreme na društvenim mrežama, kači slike sa plaže itd… Takođe, iako su na “odmoru”, mnogi ljudi moraju da budu na vezi sa svojim poslom za svaki slučaj. U ovom tekstu ćemo bez filozofiranja objasniti koja je najbolja internet konekcija u Grčkoj. Iako skoro svi hoteli/smeštaji u Grčkoj imaju wifi internet konekciju, na nju se ne treba oslanjati. Ako je konekcija besplatna, tim gore jer onda dolazi lako do preopterećenja veze zbog velikog broja gostiju nakačenih na ruter i tada su svi “nakačeni na net” a niko zaista nema internet. Takva veza radi odlično van sezone, međutim kada je sezona u toku i kada su kapaciteti puni, niko vam ne može garantovati funkcionisanje wifi-a.

Kako smo došli do informacije koji internet je najbolji Grčkoj?

Pitali smo jednog druželjubivog Grka koji je bio sa nama u društvu na proputovanju kroz Grčku koje je organizovala agencija BigBlue.
Objasnio nam je da je najbolje uzeti  karticu za mobilni telefon u Vodafon-u koja sadrži 8.5 GB i košta 10 eur. Za njenu kupovinu potrebno je poneti pasoš. Na jedan pasoš mogu se kupiti 4 kartice. Vodafon karticu možete kupiti ili dopuniti u svakoj Vodafon radnji a ima ih prilično svuda.
Tako smo i uradili, otišli smo u Vodafon, kupili karticu i za divno čudo to je to. Interneta do mile volje. Od tog dana, mene – Milana, su svi u autobusu zvali Milanče… “Milanče možeš li da mi uključiš malo internet”, “Miki, ‘ćeš da pustiš hotspot?”… 🙂

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”43″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/golding/public_html/travelcollab.com/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Pokrivenost i kvalitet interneta:

Pokrivenost u skoro svim delovima Grčke, mada ima i nekih delova uzduž autoputa itd. gde se veza gubi. Veza je odlično radila čak i na moru/trajektu između ostrva Evia, Skiatos i Skopelos.
Kvalitet odličan u smislu da možete snimati FB live video bez problema i kačiti na svoju stranicu – što potvrđuje snagu veze.

 

Atina, Plaka

Posted by Soletico Travel on Saturday, April 29, 2017

Internet u Grčkoj ukratko:

Operater: Vodafon
Lokacija prodavnica: U svakoj iole normalnoj čaršiji, kod glavnog šetališta
Cena: 10 eur
Protok: 8.5GB

Bitno:
Kada kupite karticu, taj broj vam traje 4 meseca od poslednjeg korišćenja/dopune. Internet vam traje mesec dana od uplate, dakle ako za mesec dana ne potrošite 8.5GB u ovom slučaju, istekao vam je net i morate opet da ga dopunite.

Savet:
Internet se izuzetno isplati za komunikaciju sa Srbijom, slanje poruka itd. Ali pazite da ne zateknete sebe čitajući Blic u sobi dok vaše društvo po divnom danu uživa na plaži. Mrzećete i sebe i onoga ko vam dade savet kako da dođete do interneta.

Lep odmor želimo.

Posebnu zahvalnost ukazujemo agencijama BigBlue, Sabra i Astra Travel uz čiju pomoć je pisac teksta prešpartao Grčku uzduž i popreko i koja ove godine imaju odličnu ponudu za Grčku.

 

Ako ne živite u Beogradu, aranžmane za Grčku možete uplatiti i u vašem mestu u sledećim agencijama:

Fun Travel Turisticka Agencija ParaćinParaćin Soletico Travel Turisticka Agencija Kruševac
Kruševac
Turisticka agencija EOS Travel Paracin
Paraćin
Easy Travel Turisticka Agencija Bečej
Bečej
Vujović Travel Turisticka Agencija Obrenovac
Obrenovac
Arhipelag turisticka agencija Beograd
Beograd
Anitours Turisticka Agencija Zlatibor
Zlatibor

Bačka Palnka

Kragujevac

Inđija

Alibunar

Pančevo

Smederevska Palanka

Varvarin

Kraljevo
Fenix Fly Travel Sabac Turisticka Agencija
Šabac

Pančevo

Niš

Bor

Pirot

Pirot

Kikinda

Zrenjanin

Zrenjanin

Niš

Leskovac

Šabac

Šabac

Beograd

Inđija

Čačak

Pančevo

Bajina Bašta

Obrenovac

Leskovac

Novi Sad

Niš 
Winner travel turistička agencija trstenik
Trstenik 
DELFIN 

Aleksandrovac

Autoprevoz Turist Cacak Turisticka Agencija
Čačak 
Optimum Travel Turisticka Agencija Jagodina
Jagodina