Marketing trik: kako da bez reklamiranja značajno povećate broj mladih ljudi koji će doći u vašu agenciju

Posredničke agencije često imaju svoje putnike sa kojima su izgradili dobar odnos i sa kojima iz godine u godinu sarađuju. Ipak vid poslovanja gde se uzdate samo u postojeće putnike, nije održiv na duge staze. Uvek treba pronalaziti načine da dovedete nove putnike. Posebno mlade, sa kojima u budućnosti možete ostvariti dugoročnu saradnju.

Jedan od najboljih besplatnih načina da se promovišete kod mlade populacije je da počnete da prodajete karte za Exit festival.
Exit festival je nadaleko čuven događaj. Mladi su ludi za njim a prodaja karata uz first minute popuste kreće još u decembru iako se festival održava u Junu ili Julu.
Ovaj period prodaje karata se poklapa i sa glavnom sezonom prodaje letnjih aranžmana.

Karte se prodaju isključivo preko GigStix sistema. Na web sajtu GigStix sistema http://www.gigstix.com/prodajnamreza postoji spisak prodajnih mesta u Srbiji, tako da će vas većina kupaca pronaći preko njihove stranice bez ikakve dodatne reklame sa vaše strane, mada ne škodi i postaviti koji post i sliku na fejsu u vezi prodaje Exit karata u vašoj agenciji.

Izdavanje karata je veoma lako, prodavac se loguje na sistem GigStix-a, popuni potrebne podatke u njihovom sistemu i ištampa karte. Za to vreme kupac je u agenciji, obično razgleda, raspituje se o turističkoj ponudi, cenama, destinacijama itd… Ovo je vreme kada vi možete da “kupite” kupca, odnosno da on zna da ubuduće kada mu trebaju putne usluge, dođe na vašu adresu.
U poslovnom svetu kupčevo vreme i pažnja se skupo plaćaju. 10 Sekundi reklame na TVu košta basnoslovno novca, a čak i tad kupac promeni kanal. Vi ovde imate oko minut-dva, i kupca koji vas gleda u oči. Ovo je jedan poslovno-marketinški poklon koji valja dobro iskoristiti.

Uz Exit kartu, kupcu možete dati i flajer, brošuru, po mogućstvu sa party putovanjima i putovanjima za mlade jer je verovatno da je kupac više zainteresovan za zabavu nego za odmor.

U tekstu “Kako do jeftinog a efektnog propagandnog materijala” možete saznati kako da uz pomoć Travelcollab-a nabavite kao što naslov kaže – jeftin propagandni materijal – flajeri, fascikle… namenjen turističkim agencijama pre svega subagentima.

 

registruj-agenciju