Kako do jeftinog a efektnog štampanog propagandnog materijala

Turistički promo flajeri sa vašim logo-om i kontakt informacijam, nalepnice, koverte, fascikle, veliki posteri za lepljenje na ulici. Od sada na jedan klik. 

Propagandni materijal za subagenta je specifičan. Subagentu se ne isplati da sam dizajnira i pravi klasične flajere i brošure za putovanja sa smeštajem, cenama itd, jer subagent nema kontrolu nad tim stvarima te se smeštaji mogu popuniti, cene promeniti a da subagent ostane punih ruku neupotrebljivog propagandnog materijala.

Posrednici zato najčešče koriste brošure i cenovnike organizatora na koje nalepe svoj podatke – telefon, adresu itd… Neki organizatori daju jako malo promo materijala posrednicima pa se neretko dešava da subagent zamoli putnika da iz agencije ne nosi ili da mu makar vrati brošuru organizatora.

Ipak, subagentu je i dalje potreban lični promo materijal, npr. u vidu flajera gde navodi svoju ponudu “jeftina letovanja”, “putno osiguranje”, “avio karte”, ili brendiranih koverti i fascikli u koje svojim putnicima pakuje potrebna putna dokumenta – rezeracije, najave vaučere…

Da bi ste dizajnirali flajer, poster, kovertu, brošuru, potrebno je da znate da radite u nekom od grafičkih programa kao što su Fotoshop, Corel Draw etc, ili da unajmite dizajnera da to uradi za vas. Čak i kada neko iz agencije zna da barata ovim alatima, često potroši previše vremena i energije a ishod opet izgleda amaterski, jer dobar grafički dizajn zahteva dosta talenta i iskustva i skupo je plaćen, tako da da je neko iz agencije dobar u tome, verovatno ne bi ni radio u agenciji već bi se bavio grafičkim dizajnom 🙂
Čak i kad uradite dizajn, morate da se čujete i dogovarate sa štamparijom oko dimenzija, količina, cena, vremena isporuke što je takođe iscrpljujuć proces.

Dimenzije papira i štampe:

Travelcollab tim se pozabavio ovim problemom i ponudio jednostavno rešenje, tako da sada subagenti mogu imati profesionalno dizajniran turistički promo materijal na klik dugmeta.
Kako?
Pa kad registrujete agenciju u Travelcollab sistem, upisali ste njeno ime, broj, adresu, uneli logo.
Odlaskom na stranicu vaše agencije i klikom na dugme “Promotivni materijal”, možete videti koje sve formate promotivnog materijala imamo već dizajnirane od strane profesionalnog dizajnera:
Flajeri, brošure, koverte, fascikle, veliki posteri za lepljenje na ulicama itd… Na svima njima se već generišu vaši podaci, i vi možete naručiti količinu i njihovo štampanje direktno iz Travelcollab sistema.
Ovaj materijal će se redovno osvežavati i ažurirati.

Sada možete zalepiti poster vaše agencije na prometnom mestu, možete angažovati nekog preko studentske zadruge npr. da vaše flajere podeli na ulici, koncertu, vašaru itd…

Oprez: U slučaju da sami kreirate promo materijal, posebno onaj koji je vidljiv online, morate da pazite da ne koristite slike sa interneta koje su pod Copyrightom jer ste u opasnosti da vas kontaktira pravna služba vlasnika prava nad slikom i da vas tuži za upotrebu slike bez ovlašćenja. Ovaj sluča se desio agenciji “Tida Travel”

registruj-agenciju