Kako da putem telefona postavite logo na sliku, pa sliku na socijalnu mrežu

U tekstu “5 načina za marketing u subagenturi” kao najvažnije vidove marketinga naveli smo – putujte i koristite Fejsbuk. (Pod Fejsbukom mislimo na sve socijalne mreže).

Spoj ova dva načina je najbolje i najčešće materijalizovan u postavljanu slika sa vaših putovanja na fejsu, na vašoj profilnoj i na stranici vaše agencije.

Ovo je lepa marketing torta a vi joj možete dodati i trešnjicu na vrhu. Trešnjicu u vidu logo-a vaše agencije ili neke slične poruke na slici. Ovo možete uraditi direktno sa vašeg telefona a u ovom tekstu ćemo vam objasniti jedan od načina.

Sastojci marketing tortice:

Logo. Poželjno je da logo bude u png ili gif formatu – jer ta dva formata podržavaju providnu pozadinu, dok na primer
najpopularniji .jpg format ne podržava providnu pozadinu, mada nije obavezno da pozadina bude providna, ali lepše izgleda. Za primer ćemo uzeti logo u png formatu:logo-travelcollab-primer

Aplikacija za dodavanje logo-a / editovanje slika. Izabrali smo “PicLab Studio” aplikaciju jer je besplatna, najstabilnija i najjednostavnija za korišćenje.

PicLab Studio

Proces:

Dodajte logo na telefon. Pametni telefoni često znaju da zakomplikuju ovu prostu radnju. Meni je najlakše da sa PC-a pošaljem logo nekom na viber pa mi se posle ta slika nalazi i u viber folderu na telefonu.
Ili otvorite stranicu https://photos.google.com/ i tu uploadujte vaš logo i on će se za nekoliko minuta automatski naći i u slikama na vašem telefonu. Logo zapamtite za stalno na telefonu.
Ako vam prebacivanje funkcioniše preko kabla, maila, dropboxa… možete i tako… Zapamtite za stalno u kojem folderu vam se nalazi logo.

Proces obrade slike:

1. Otvorite “PicLab Studio” aplikaciju.

1
2. Slikajte fotografiju koju želite da šerujete klikom na “Take Photo” ili izaberite već postojeću iz galerije – “Albums”.
3. Kada ste izabrali fotografiju, u donjem delu ekrana imate ikonice pomoću kojih možete da dodate sledeće stvari na izbranu fotografiju:
* Teks “add text”.
* Artwork
*  Sličicu – logo “add photo”
*  Razna podešavanja “Adjust”

Kada ste završili sa obradom slike, u gornjem desnom uglu kliklite na štiklicu.

Proces čuvanja i šerovanja slike:

Izaći će vam opcije sa pitanjem – gde želite da sačuvate ili podelite sliku:
1. “Save to gallery” – čuva sliku na telefonu
2.  “Share with instagram” – šeruje na instagramu
3.  “Convert to video with vidlab” – nemam pojma šta je
4. “Share with Facebook” – šerovanje na fejsu, ali ovako se slika može šerovati samo na vašem profilu ali ne i na stranici vaše agencije. Da bi ste sliku šerovali na stranici agencije, idite na opciju “Save to Gallery”, izađite iz aplikacije, zatim izaberite sliku iz galerije i šerujte je na FB stranicu putem “Pages Manager-a”.

Savet: Nemojte se opterećivati ovom vrstom postovanja. Ako ste na putovanju, dovoljno je da jednom dnevno uz logo i neku simpatičnu poruku šerujete jednu sličicu sa putovanja i efekat će biti postignut.

Primeri korišćenja ovog malog ali efektnog trika su nekoliko veoma uspešnih agencija kao što su Rapsody Travel, Jungle Tribe, Balkan Fun itd. Na njihovim FB stranicama skoro sve slike su brendirane. Naravno oni imaju dizajnere i fotografe koji se time bave. Ipak uz malo dovitljivosti i truda i manje agencije mogu sebi da priušte ovu vrstu promocije