Na stranici “Spisak putnika” možete dobiti spisak putnika po bilo kojem osnovu i dalje taj spisak možete generisati u PDF i ištampati itd. Grupno slanje poruka-obaveštenja je takođe u planu.


Uputstvo za korišćenje:

  1. Filtriranje putnika. U gornjem levom delu stranice možete filtrirati putnike po više osnova – kada putuju, gde putuju, preko koga putuju itd. Kada izaberete kriterijume za filtriranje i kliknete dugme “pretraži”, sistem će vas pitati šta od podataka želite da vidite na tom spisku tipa ime i prezime putnika, broj telefona, broj pasoša, mesto polaska itd. Korisnicima Travelcollaba je omogućeno da sami biraju polja na spisku. Kada izaberete polja koja želite da vidite na spisku i pritisnete dugme “potvrdi” sistem će vam dati filtriran spisak putnika po vašim kriterijumima.
  2. Čuvanje spiska. Sada kada ste dobili spisak, možete ga generisati u PDF klikom na dugme “Generiši PDF” ili ga možete sačuvati i imati u sistemu za buduće potrebe. Ako želite da sačuvate spisak, potrebno je da ga imenujete i link ka tom spisku će se pojaviti u gornjem desnom uglu stranice u sekciji “Sačuvane pretrage”.
  3. Korišćenje “tagova” pri grupisanju – jedan od najkorisnijih trikova za grupisanje aranžmana i putnika. Sada možete kreirati “tag” i uz pomoć tog taga označiti određene aranžmane. Recimo da imate grupu od 100 putnika koja putuje za Beč. Tag možete nazvati Beč-2-dana-noćenja-11.11.2019, i svaki aranžman za to putovanje u Beč možete tagovati tim tagom. Sada kada želite da dobijete spisak putnika za Beč, na stranici “Spisak putnika” samo izaberite taj tag, pretražite po njemu i sistem će vam izbaciti sve putnike koji se nalaze u aranžmanima koji su tagovani tim tagom.

Comments

comments