Travelcollab platforma sada podržava i prodaju aranžmana u svojstvu “Organizatora”. Ovaj dodatak mogu koristiti i subagenti koji po zakonu mogu da organizuju jednodnevne izlete i putovanja i njih takođe mogu prodavati preko posrednika ili direktno kupcu. Sada, pri kreiranju aranžmana, sistem će vas pitati da li aranžman prodajete u svojstvu:

  1. Subagenta
  2. Organizatora direktno kupcu
  3. Organizatora preko subagenta

Po odgovoru na ovo pitanje, nastavljate da popunjavate podatke po “starom”, a sistem dalje generiše logiku i dokumentaciju (ugovor, KEPTA knjigu) itd. u odnosu šta ste na pitanje iznad odgovorili. 
Najveću novinu predstavlja deo za unos podataka o posredniku(ukoliko ste izabrali opciju “Organizator preko posrednika“), gde će vas sistem pitati da unesete podatke o posredniku.

Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih nadogradnji Travelcollab sistema jer sada pokrivamo model poslovanja svih turističkih agencija u Srbiji i ostalih industrija koji koriste supplier-reseller-buyer(posrednički) poslovni model.

Takođe daje mogućnost agencijama koje rastu, da jednom kada porastu na nivo organizatora, svoje poslovanje nastave bez potrebe da menjaju informacionu infrastrukturu.

Šta je bitno da znate? 

Pri kreiranju aranžmana, kada izaberete svojstvo prodaje i sačuvate aranžman, dalje nećete moći da menjate svojstvo u kojem je taj aranžman prodat.

Vođenje uplata:

Ukoliko ste izabrali opciju gde ste aranžman prodali kao “Organizator dirketno kupcu“, moći ćete da vodite plaćanje direktno između vas i kupca jer sada nema posrednika u trgovini.

Ukoliko ste izabrali opciju gde ste aranžman prodali kao “Organizator preko subagenta” izbacili smo dodavanje uplata od kupca direktno vama jer tu evidenciju sada vodi drugi privredni objekat, ali ipak, ukoliko putnik želi da vama direktno uplati, vi tu uplatu svakako možete zavesti.

Sada nam je od “dosadnih” stvari ostalo da uradimo blagajnu, obogatimo generisanje dokumentacije garancijom putovanja, vaučerima… Potom radimo ono što volimo – mobilnu aplikaciju za putnike uz pomoć koje će agencije moći da budu na vezi sa svojim putnicima što bi trebalo da poveća mogućnost da ih zadrže pored domaće i digitalne konkurencije.

Ukratko – putnik koji je kupio putovanje od korisnika Travelcollab-a, u aplikaciji će imati podatke o kupovini, cenu, dugovanja, datum polaska, dokumenta. Agencija će moći da mu šalje automatske ili manualne notifikacije na telefon vezane za dugovanja, vreme polaska itd. Ovo nije ništa novo kad su u pitanju putovanja u 21. veku ali je novo u Srbiji i treba da doprinese tome da naši klijenti zadrže svoje putnike što će pomoći nama da zadržimo naše klijente.

Do sledećeg čitanja, pozdrav od Travelcollab tima iz Helsinkija! 🙂

 

Comments

comments