Navike putnika i potrošača se menjaju, internet polako ulazi u svaku poru kupovnog procesa. Kupci preko interneta pretražuju, kupuju i proveravaju status svojih kupovina. To ne znači da agencije trebaju da se plaše razvoja situacije. One sada situaciju mogu da okrenu u svoju korist. Travelcollab će omogućiti agencijama korisnicama aplikacije da svojim putnicima pruže najmoderniji korisnički osećaj i posle kupovine aranžmana.
Kupci – putnici će moći putem logina na sajtu agencije da pristupe podacima o svim svojim kupovinama – putovanjima koje su kupili u datoj agenciji. Na ovaj način putnici neće biti osuđeni na telefon i dolazak u agenciju zarad dobijanja informacija o svojoj kupovini. Ova mogućnost kupcima štedi vreme, a vreme je u doba interneta faktor koji može da prelomi odluke kupaca. 
Ove mogućnosti već imaju korisnici Booking.com-a, wizzair-a, Airbnb-a, Skyscanner-a i ostalih kompanija koje koriste internet kao svoju prednost u poslovanju.
Ova funkcionalnost treba da bude jedan od stepenika na putu do potpune automatizacije kupovine turističkih aranžmana online. Plan je da u budućnosti kupac može da se loguje na stranicu agencije korisnice Travelcollaba, tu vidi predrezervaciju i po toj predrezervaciji karticom plati svoje putovanje – bez da mora da dolazi u agenciju ili čak i da je kontaktira. Na ovaj način agencije bi uštedele radno vreme svojih zaposlenih i preusmerile njihove zadatke u pravcu poboljšanja prodaje i marketinga.

 

Status modula:   U planu.  

Comments

comments