Iskusan subagent obično u glavi drži “spisak agencija” koje nudi za destinacije koje mu putnici traže. Međutim, šta se dešava u sred sezone kada taj “izvor” presuši, kada te agencije koje on ima u glavi nemaju odgovarajuću ponudu za putnika jer su najverovatnije već popunile kapacitete? Do sada je rešenje za tu situaciju bio Google. Međutim Google nije idealan za ovu vrstu pretrage jer Google ne zna koje sve agencije imaju u ponudi zadatu destinaciju, Google samo zna koje web stranice su optimizovene za pretrage kao što su na primer “Hanioti”, “Majorka”… pa ćete često u tim pretragama za rezultat dobiti i Blic, Novosti, Superodmor.rs…
Korisnici Travelcollab-a su sada dobili funkcionalnost-pretragu koja će ih pred potencijalnim kupcima prikazati pravim majstorima svog zanata. 
U Srbiji postoji oko 200 agencija organizatora putovanja. Tih 200 agencija kroz svoje aranžmane nude oko 450 destinacija u Evropi i svetu. 70% tih aranžmana se odnosi na destinacije za letovanje, ostalo su putovanja i egzotične daleke destinacije.
Tim Travelcollab-a je napravio spisak svih agencija organizatora i spisak svih destinacija, te u sistemu spojio agencije i destinacije.
Pošto se ulogujete na sistem, na početnoj strani možete naći dugme “brza pretraga / upit”, klikom na to dugme, otvoriće vam se prozor, tu možete uneti ime destinacije ili čak više imena (potrebno je razdvojiti ih zarezom) i sistem će izbaciti sve agencije koje nude tu destinaciju. Ovu pretragu kasnije možete i sačuvati klikom na dugme “Sačuvaj pretragu kao upit” pa kasnije u toku dana možete rešavati ovaj upit.

Koristeći ovu funkcionalnost možete značajno da ubrzate proces pretrage odgovarajućeg aranžmana. Ovo funkcionalnost je već postojala u Travelcollab aplikaciji ali je sad poboljšana i olakšana za korišćenje. Sledeće unapređenje ove funkcionalnosti će biti, da korisnici sami mogu da dodaju destinacije i da “lajkuju-dislajkuju” određene agencije za određene destinacije, pa će se tako redosled agencija koje sistem nudi nivelisati – da agencije koje su dobre za saradnju budu na vrhu spiska, a one koje su loše – na začelju.

Ako vam se ova funkcionalnost dopada ili imate mišljenje – ideju vezanu za istu, ostavite nam komentar ispod teksta.

Srećnu predstojeću sezonu želimo!

 

Status: aktivno.

Comments

comments